آموزش اجرا و آهن کشی سقف شیروانی فلزی

آموزش اجرا و آهن کشی سقف شیروانی فلزی

ورق گالوانیزه دارای استحکام بالاست به همین دلیل در برابر شرایط جوی مقاوم است. در ادامه این مقاله به شرح کامل جزئیات این نوع ورق و کاربرد آن در سقف می پردازیم، پس همراه ما باشید. نحوه اجرای سقف شیروانی فلزی شامل سه مرحله؛ نحوه آهن کشی سقف و زیرسازی، برش و آماده سازی ورق شیروانی، نصب ورق می شود. به طور کلی در ساختمان سازی، نصب سقف از بخش های مهم سازه به شمار می رود که هزینه و مدت زمان آن برای مدیران پروژه از اهمیت خاصی برخوردار است. در چند سال گذشته از ورق های گالوانیزه برای ورق شیروانی به عنوان پوشش مورد استفاده قرار می گیرد و به همین علت این نوع از ورق ها نسبت به دیگر ورق ها محبوبیت بیشتری دارند. از جهت هزینه نیز بهتر است بدانید که این ورق ها مقرون به صرفه تر است.

مراحل آهن کشی سقف شیروانی

طراحی و محاسبات

قبل از آغاز هر کاری باید نقشه دقیق سقف را تهیه نمایید. این نقشه شامل ابعاد، زوایای شیب، محل قرار گیری تیرها، خرپاها و دیگر اجزای سازه می باشد. طراحی نقشه به بررسی شرایط محیط، اندازه ها، ارتفاع، زوایا و شیب های کار می پردازد. تیرآهن بال پهن

انتخاب مصالح

برای آهن کشی سقف شیروانی از مقاطع فولادی همچون تیرها، تسمه، میلگرد فولادی با مقاطع مختلف استفاده می شود. انتخاب نوع و سایز مقاطع فولادی باید مطابق نقشه و محاسبه انجام شود. در انتخاب مصالح باید به مواردی مثل زنگ زدگی، مقاومت در مقابل عوامل خارجی و ظاهر نهایی و همچنین به زیرسازی سقف شیبدار توجه کرد. تیرآهن H

آماده سازی محل

قبل از نصب اسکلت فلزی، باید محل مورد نظر کاملا آماده سازی شود. این کار شامل پاکسازی محل از نخاله ها، تسطیح زمین و فونداسیون مناسب برای ستون های اسکلت فلزی است. نبشی بال مساوی

نصب ستون ها

ستون های فلزی عمودی در فاصله های مشخص روی فونداسیون نصب می شوند. هر یک از ستون ها وظیفه تحمل وزن سقف و انتقال دادن وزن به زمین را بر عهده دارند. میلگرد های اصلی نیز باید با فاصله یکنواخت نصب شوند تا استحکام ساختار حفظ شود.

نصب تیرها و خرپاها

تیرها و خرپا ها به ستون و به هم متصل شده تا یک شبکه اصلی سازه را ایجاد کنند. نوع خرپا و نحوه اتصال آن به تیر ها به دهانه سقف و بارگذاری آن بسته است.

مهاربندی

برای افزایش پایداری و استحکام سقف، از بادبند ها و مهاربندی های گوناگون در جهت های گوناگون استفاده می شود. بادبند ها به شکل مورب به تیر و خرپا متصل شده تا از لرزش و تاب خوردن سقف در مقابل باد و بارهای جانبی جلوگیری کند.

بررسی و نظارت

در تمام مراحل آهن کشی سقف شیروانی، باید حتما نظارت دقیق از سمت ناظر و افراد متخصص انجام شود تا از صحت و اجرا و رعایت الزامات فنی اطمینان حاصل کنید.

نصب ورق شیروانی فلزی

برای نصب اول باید ورق ها به صورت طول برش داده شوند. بهتر است بدانید که طول اکثر ورق های شیروانی باید ۹.۸ متر یا ۳۲ فوت باشد. سرعت برش دستگاه فرز نسبت به اره بیشتر است و حتی نسبت به قیچی های مخصوص نیز، اما کار با قیچی مخصوص برای برش ورق شیروانی امن تر است.

2- در این مرحله باید لبه های ورق شیروانی با به کار گیری از مته سوراخ ایجاد نمایید. سر مته 5mm باشد و از لبه ورق به میزان 15.3-20.4 سانتی متر فاصله گذارید.

۳- همانگونه که در شکل زیر نیز مشاهده می کنید در مرحله سوم باید ورق ها را به شکل افقی روی خرپا قرار داده و به مرور آن را نصب نمایید. در این مرحله بهتر است انتهای ورق را با کمک پلاستیک یا نوار چوب بست تا از نفوذ آب جلوگیری شود.

۴- برای محکم کردن ورق شیروانی به تیر ها باید از پیچ استفاده کنید. برای این کار بهتر است از پیچ های ۵.۲*۱۰ سانتی متری و واشر های پلی کربنات استفاده نمایید. ورق بعد را به اندازه ۵.۵ سانتی متر روی ورق اورلب قرار دهید.

۵- بعد از پایان کار در یک بخش، آن را برای بخش دیگر نیز انجام دهید و در قسمت مشترک کلاهک گذارید. اگر سقف دو شیب بود بعد از اتمام هر دو سمت کلاهک را در به صورت اشتراکی قرار دهید.

شیوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه

اولین مرحله در اجرای سقف شیروانی با ورق، انتخاب جنس ورقی مورد استفاده است. در این مرحله شما می توانید ورق های پی وی سی، فایبر گلاس یا فلزی را مورد استفاده قرار دهید که هر یک از آن ها مزایا و معایب خود را دارند.

مزایای ورق شیروانی PVC به شرح زیر است:

شفافیت نوع PVC
ارزان تر بودن PVC نسبت به نوع فلزی

از معایب ورق شیروانی PVCاین است که اندازه ورق کرکره فلزی، دوام آنچنانی نداشته و زمانی که در معرض باد قرار گیرد احتمال دارد از بین برود.

می توان گفت ورق فلزی جزء با دوام ترین ورق ها به حساب آمده چرا که این محصول مقاومت بالایی داشته و نوع فولادی و آلومینیوم آن در مقابل خوردگی مقاومت بیشتری داشته و طول عمر آن حدودا ۱۰۰ سال است. این ورق در زمان بارندگی دوام بیشتری داشته و مقابل پوسیدگی غیر قابل احتراق است. هزینه بالا به نسبت دیگر ورق ها یکی دیگر از معایب این سقف هاست. به طور کل شما می توانید با توجه به منطقه جغرافیایی، بودجه مورد نظر، نوع ورق کرکره مناسب را انتخاب کنید.

ساخت خانه با ورق گالوانیزه

ورق های گالوانیزه جزء فولاد هایی به حساب می آیند که در حوضچه های مذاب قرار گرفته و یک لایه فلز روی سطح آن می باشد به همین علت است که در مقابل خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد. این مقاومت به اندازه ای است که اگر روکش از بین برود ورق زنگ نمی زند. این محصول می تواند عمر مفید سقف را تا ۳۰ سال بالا برد. این محصول دارای وزن کم، ظاهری زیبا و تنوع رنگ بالا می باشد.

عوامل موثر بر هزینه تمام شده اجرای سقف شیروانی

هر چه شیب سقف کمتر و تعداد بر های آن بیشتر باشد، به کارگیری این مصالح نیز بیشتر است. نوسان های ارز و آهن آلات یکی دیگر از عوامل موثر بر قسمت اجرای سقف شیروانی است که نمی توان آن را نادیده گرفت. علاوه بر این ها ورق گالوانیزه جزء کاربردی ترین ورق در ساخت شیروانی فلزی است که در اندازه و وزن های گوناگون عرضه می شود.

نکات مهم در ارتباط با اجرای سقف شیروانی فلزی

بعد از انجام زیر سازی ها باید پوشش نهایی اجرا شود. بعضی از این پوشش ها قابلیت ایجاد عایق رطوبتی با هم پوشانی روی یکدیگر را دارا می باشند ولی بعضی از آن ها به لایه عایق رطوبتی، یعنی آب بندی با مصالح دیگر نیاز دارند. همه این موارد با توجه به بودجه شما می باشد. محیط جغرافیایی از دیگر عوامل مشخص کننده در انتخاب مصالح و شیوه اجرای سقف می باشد.

انواع سقف فلزی از نظر نحوه ساخت

در بعضی از شهر ها میزان بارش برف و باران سبب می شود که سقف ها بیشتر در معرض رطوبت قرار گیرند. به همین علت در چنین شرایطی، سقف شیروانی فلزی جایگزین سقف های شیروانی مسطح شده و اجرای سقف شیروانی جزء دغدغه های مهم پیمانکاران تبدیل می شود تا با این کار در کنار استانداردسازی، از صدماتی که مانع از صدماتی شوند که عمر سازه را می کاهد. سقف شیروانی فلزی انواع مختلفی دارد به طوری که حتی با مصالح گوناگون نیز ساخته می شود اما از جهت ظاهری به سه دسته تقسیم می شود که به شرح زیر است:

تک بر
چهار بر
چند بر

تفاوت این سه نوع سقف شیروانی در چگونگی قرار گیری پانل و زاویه آن ها نسبت به یکدیگر است که شکل کلی سقف را ایجاد می کند.

مزایای سقف شیروانی فلزی تک بر

نصب آسان
هزینه و مصالح کمتر
تند تر بودن شیب برابر با تسریع تر تخلیه شدن برف و باران و افزایش طول عمر

استحکام و مقاومت بالا در مقابل باد و طوفان

رطوبت روی سطح با سرعت بالا خشک می شوند و جا نماندن ردی از بارش باران روی سقف

سقف چهاربر

زمانی که قصد دارید تا بخش های زیادی به ساختمان بی افزایید، سقف چهار بر کاربردی تر است.

انواع سقف شیروانی از جهت ظاهر

برای ساخت شیروانی ساده انواع مختلفی وجود دارد که بسته به سلیقه شماست. انواع سقف های فلزی موجود از جهت ظاهر نیز به شرح زیر است:

سقف شیروانی ذوزنقه ای

این نوع سقف ها طرح ذوزنقه ای در عرض خود داشته و مقاومت بالایی در برابر فشار دارد.

سقف شیروانی جنوا

این نوع سقف مشابه پالرمو است ولی مقاومت بالاتری دارد و از جهت شکل ظاهری شطرنجی می باشد.

سقف شیروانی پرچین

اگر به دنبال ساخت شیروانی ساده فلزی می باشید پرچین گزینه مناسبی مناسبی است. مقاومت در برابر زلزله و نصب آسان جزء ویژگی های این نوع سقف ها می باشد.

سقف شیروونی سینوسی

سقف های شیروانی سیسنوسی بسیار پر کاربرد بوده و ظاهر آن مشابه نمودار سینوسی است. اجرای این سقف در بعضی از کشور ها رواج دارد.

سقف شیروانی پالرمو

سقف شیروانی یکی از سقف های شیروانی می باشد که بسیار شبیه سقف های سفالی سنتی می باشد.

سقف شیروانی سنگ ریزه

این نوع سقف به علت استفاده از یک لایه خارجی اکریلیک از لحاظ بصری زیبایی خاصی دارد که سبب کمتر نشستن گرد و خاک بر سطح می شود.

مزایای سقف شیروانی فلزی

به طور کلی سقف های شیروانی نسبت به سقف های دیگر مقرون به صرفه تر هستند و برای خریدار قیمت تمام شده کمتری دارند. با وجود این به صرفه اقتصادی، سقف شیروانی مقاومت بالایی در مقابل زنگ زدگی، فشار و پوسیدگی دارند. از جهت زیبایی می توان گفت این سقف ها سبب زیبایی می شوند، چرا که ورق های شیروانی شکل ظاهری و رنگ های متداولی دارند.

علاوه بر این موارد، اجرای شیروانی فلزی با وجود این که نسبت به سقف های دیگر ساده تر است و زمان کمتری می برد. این نوع سقف ها به نسبت دیگر سقف های شیب دار وزن کمتری داشته و با هدایت درست برف و باران به خارج از ساختمان، احتیاجی به برف روبی نیست.

بررسی معایب سقف شیروانی

همانطور که گفتیم اجرای سقف فلزی آسان است. سقف شیروانی فلزی در کشور های اروپایی جزء بهترین سقف ها برای ساختمان مسکونی به شمار می رود. این سقف ها در برابر شرایط خاص آب و هوایی، طوفان و باد مقاوم نیست و اگر در منطقه باد و طوفان زیادی نباشد این سقف مناسب است.

جمع بندی

در این مقاله به شرح کامل و مفصلی از سقف شیروانی فلزی پرداختیم. انواع سقف شیروانی فلزی برای افرادی که در مناطق بارشی زندگی می کنند، به کاربرده می شود. این نوع سقف ها نسبت به سقف های دیگر به صرفه تر می باشند.

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *