آشنایی با پروفیل درب و پنجره و انواع آن

آشنایی با پروفیل درب و پنجره و انواع آن

پروفیل درب و پنجره  نقش مهمی در ساختمان سازی و استحکام آن دارد بنابراین ضروری است که حتما با آن آشنایی نسبی ای داشته باشیم. مطابق با چند معیار دسته بندی می شوند. نوع و کیفیت پروفیل مورد استفاده تاثیر مستقیمی بر کیفیت کلی و نمای بیرونی یک ساختمان دارد به همین علت تولید کنندگان آن را در انواع گوناگونی تولید می کنند که در ادامه به شرح آن می پردازیم. نبشی بال مساوی

 

انواع پروفیل درب و پنجره از لحاظ ظاهری و کاربرد

به طور کلی پروفیل ها مهمترین اجزاء در ساخت درب و پنجره هستند که از لحاظ کاربرد و ظاهری به دسته های زیر تقسیم می شوند:

پروفیل سپری

سطح مقطع این نوع پروفیل T شکل بوده و ماده اصلی آن ST37 می باشد. مطابق استاندارد این پروفیل در ضخامت های 0.9 تا 2.5 میلی متری و طول های 6 تا 12 متری تولید شده و به دو دسته لبه گرد و لبه تیز نیز تقسیم می شود. 30 تا 140 میلی متر نوع لبه گرد، 20 تا 40 میلی متر در نوع لبه تیز تولید شده اند. وقتی که پروفیل سپری 10 می گویند به معنای آن است که اندازه لبه آن 100 میلی متر می باشد. ناودانی UNP

پروفیل نبشی

سطح مقطع این نوع پروفیل به شکل V,L است که ابعاد دقیق و مشخصی ندارد و می تواند بال های مساوی یا نامساوی نیز داشته باشد. لازم به ذکر است بدانید مقاومت خمشی این نوع پروفیل از سپری پایین تر است. تیرآهن H

پروفیل لنگه دری

این نوع پروفیل نوعی از پروفیل های بسته است که در ساخت چارچوب و ساخت پروفیل های فرانسوی با جنس فولادی و پی وی سی مورد استفاده قرار می گیرد. ضخامت این پروفیل بین ۲ تا ۴ میلی می باشد و طول آن نیز حدودا ۶ تا ۱۲ میلی متر می باشد. این محصول با نام پروفیل ۵۰۸ نیز شناخته شده است. تیرآهن بال پهن

پروفیل چهارچوبی

این نوع پروفیل برای ساخت چهارچوب درهای چوبی و MDF به کار می رود. پروفیل چهارچوبی از روش نورد سرد ساخته شده و به شکل تک لبه ای ایجاد می شوند. ضخامت آن بین 2 تا 2.5 میلی متر بوده و طول آن حدودا 6 میلی متر است. این چهارچوب به انواع فرانسوی، رومی، ساده و مکزیکی تقسیم می شود.

پروفیل فریم

پروفیل فریم در چهارچوب پنجره به کاربرده می شود و قسمت های افقی و عمودی آن، اجزا اصلی را ایجاد می کند. همینطور پروفیل های بازسازی برای تعمیرات و نوسازی ساختمان به کار می رود.

پروفیل کشویی

این پروفیل برای ایجاد درب و پنجره های کشویی مورد استفاده قرار می گیرد و از نوع تک ریل و دو ریل ساخته می شود. همینطور پروفیل میانی یا مولیون برای تقسیم کردن بخش های افقی در پنجره ها و درب ها مورد استفاده قرار می گیرد و یا برای کتیبه بالایی پنجره و درب های برون ساختمان به کار می رود.

پروفیل سپری 507

این نوع پروفیل که با نام 507 نیز رواج یافته نوعی از پروفیل های سپری هستند که سطح مقطع مکعبی شکل دارند. ضخامت کلی این مقطع حدودا 2 میلی متر بوده و آلیاژ استفاده شده در آن ST37 می باشد.

پروفیل پانل

در ساخت درب و پنجره های پارتیشن و پایین درب ها به جای شیشه پروفیل پانل مورد استفاده قرار می گیرد. پروفیل پانل یک صفحه با عرض ۱۰ سانتی متر است که در آن صفحه ها به یکدیگر متصل شده اند.

پروفیل زهوار

یکی از انواع پروفیل های جانبی که برای نگه داشتن شیشه و پانل به کار می رود، پروفیل زهوار می گویند. این پروفیل در دو نوع تک جداره و دو جداره موجود است.
انواع پروفیل درب و پنجره از لحاظ جنس

از لحاظ جنس این نوع پروفیل ها به چهار دسته تقسیم می شوند که به شرح زیر است:

پروفیل آلومینیومی

این نوع پروفیل کاربردی ترین نوع پروفیل بوده که از نوع آهنی ارزان تر و از نوع غیر فلزی گران تر می باشد. این نوع پروفیل از استحکام بالایی برخوردار بوده و به نسبت انعطاف پذیر تر است. می توان گفت که این نوع پروفیل برای صرفه جویی در مصرف انرژی اصلا مناسب نبوده و جوشکاری آن از حساسیت بالایی برخوردار است به همین علت از چسب برای اتصالات استفاده می کنند. این نوع پروفیل را نیز می توان به صورت رنگ پودری نیز نمایش داد.

پروفیل چوبی

از این نوع پروفیل در سازه هایی که ظاهرشان حائز اهمیت است بیشتر به کار می رود چرا که از جهت حرارتی و صدا عایق بوده و هم دارای زیبایی بصری خوبی می باشند. این پروفیل رنگ پذیری بسیار خوبی داشته و در مقابل اشتعال پذیر بوده و مقاومت پایین نسبت به ضربه و نفوذ حشرات و پوسیدگی جزء ویژگی های منفی این نوع پروفیل به شمار می رود.

پروفیل آهنی

پروفیل آهنی جزء پروفیل های منسوخ شده و قدیمی می باشد. با وجود این که این نوع پروفیل رنگ پذیری و مقاومت بالایی دارد اما معایبی مانند وزن بالا، عایق نبودن و مقاومت پایین نسبت به خوردگی و زدگی باعث شده تا استفاده آن را به نسبت کاهش دهد.

پروفیل کامپوزیتی

این نوع پروفیل از انواع پروفیل های غیر فلزی به شمار می رود که به دو دسته PVC, UPVC تقسیم می شوند. به علت این که این محصول غیر فلزی است، جوشکاری از فرآیند آن حذف شده است. قیمت این نوع پروفیل نسبت به نمونه های فلزی کمتر است و این محصولات ایمن در مقابل واکنش های شیمیایی مخرب به شمار می روند.

روش تولید پروفیل درب و پنجره

برای تولید پروفیل های فلزی در و پنجره ابتدا باید ورق های فولادی برش کاری شوند. این مرحله با استفاده از دستگاه های مخصوص برش خورده و در نهایت با به کارگیری دستگاه سوراخ زن، دستگاه سوراخ یراق آلات، دستگاه شیار زن، دستگاه جوش پروفیل و دستگاه پلیسه گیر، ساخت فریم کامل شود.

برای محکم شدن پنجره در شیار وسط پروفیل قوطی گالوانیزه به کار رفته با پیچ و پرچ محکم می شود. بعد از این مرحله، قوطی گالوانیزه به کار رفته برای محکم شدن پنجره در شیار وسط پروفیل قرار گرفته و بند های داخلی فریم پنجره با پیچ و پرچ محکم می شود.

تجهیزات لازم برای ساخت پروفیل در و پنجره به شرح زیر است:

دستگاه برش CNC
دستگاه جوش چهار سر پروفیل
CNC تمیز کن گوشه ها
خم کن پروفیل
جوش تک سر پروفیل upvc
دستگاه نصب شیشه یا یراق آلات
تمیز کن سطح داخلی جوش پروفیل دستگاه
دستگاه انتقال فریم اسپینر
خط برش و شستشو شیشه دو جداره
CNC خم و شکل دهی اسپینر

استاندارد پروفیل درب و پنجره

همانطور که می دانید برای به دست آوردن مشخصات یک پروفیل باید محاسبات انجام داد که از حوصله افراد خارج است. به همین جهت جداول استانداردی وجود دارد که ضخامت، ابعاد و وزن پروفیل به طور دقیق در آن درج شده است.

جمع بندی

یکی از محصولاتی که کاربرد بسیاری در ساخت و ساز درب و پنجره دارد، پروفیل درب و پنجره است که در دو سطح مقطع باز و بسته تقسیم می شود. برای ساخت پنجره های دو جداره، پروفیل های درب و پنجره UPVC و آلومینیوم کاربرد بیشتری دارد. این پروفیل ها دارای مزایای بسیاری هستند به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *