
نرمه گندله
معمولا نرمه های گندله ها دایره ای شکل بیشتر به رنگ قهوه ای دیده می شوند اما رنگ های کرمی و مشکی را نیز دارا می باشند. نرمه گندله جزء محصولات کاربردی مورد استفاده در صنعت فولاد کشور می باشد که با توجه به ساختار آن، فرآیند بازیافت را به آسانی ممکن می سازد. تولید کنندگان می توانند به بهترین شکل ممکن از این مواد استفاده کنند و آن را بازیافت نمایند. این ویژگی ها سبب می شود تا مواد مورد احتیاج در زنجیره تولید فولاد قرار گرفته و از آن ها بهترین استفاده شود. به طور کلی می توان گفت نرمه آهن اسفنجی بعد از بازیافت، می تواند برای تولید محصولاتی مانند لنت ترمز خودرو استفاده شود. این نوع نرمه ها با ساختار حدودا کمتر از ۶ سانتی متر تولید شده و می توان آن را به کنسانتره افزود.
نرمه های قهوه ای به علت کارایی و کیفیت بهتر بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. این نرمه گندله ها در کوره های آهن پزی به محصولات کاربردی تبدیل شده و ساختار آن به بهبود روش های سنتی تولید را فراهم می کند. به همین علت، توجه خریداران به خرید نرمه گندله برای به کاربردن از آن در کارخانه جلب شده است.
شیوه ارزیابی کیفیت نرمه گندله
برای ارزیابی کیفیت نرمه گندله، روش های مختلفی وجود دارد که شامل اندازه گیری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی می شود. روش های ارزیابی گندله به شرح زیر است:
اندازه گیری میزان آهن
کربن
سیلیسیم
منگنز و سایر عناصر شیمیایی
اندازه گیری خصوصیات فیزیکی مثل مقاومت به کشش، تغییر شکل و سختی
این اندازه گیری ها سبب می شود تا کیفیت و استحکام نرمه گندله مورد بررسی قرار گیرند و از استاندارد ها و نیاز های موردی اطمینان حاصل کنیم.
شیوه استفاده از نرمه گندله
یکی از مواد اولیه اصلی احیا مستقیم، گندله آهن می باشد که در طول فرآیند تولید آهن اسفنجی به میزان ۵ درصد از مواد اولیه به نرمه تبدیل می شود و به صورت لجن که از طریق شستشوی گاز ها و نرمه غبارگیری های واحد احیا حاصل می شود. روزانه نرمه آهن اسفنجی یا گندله بسیاری تولید می شود که از آن در تولید بریکت استفاده می کنند. به طور کلی نرمه های گندله که به طور مستقیم از احیا آهن حاصل می شود، مقدار کمی داشته و حدودا کمتر از ۱۰ درصد از کل مواد می باشد. به طور کل بریکت سازی محدود بوده و به علت محدود بودن آن، برای صادرات مورد استفاده قرار نمی گیرد و بریکت ها فقط در تولیدات داخلی به کاربرده می شوند.
پس از تولید آهن اسفنجی از روش احیا، آهن حاصل شده غربال می شود و نرمه های آهن گندله از آن جدا شده و با کمی چسب سیلیکات و آهک در دستگاه فشرده شده تا محصول نهایی به دست آید. به شکل کلی، بریکت ها به دلیل ویژگی های خاصی که دارا می باشند در کوره قوس الکتریکی به کاربرده می شوند. بیشترین استفاده این محصول برای ساخت بریکت، داشتن محیط زیستی سالم تر می باشد تا با بهره گیری از ضایعات آهن، گرد و غبار آن سبب آلودگی نشود. میلگرد فسفر برنز
کاربرد نرمه گندله در کوره قوس
نرمه آهن اسفنجی وزن کمی داشته و قابل شارژ در کوره های قوس الکتریکی نیست. به علت مشکلات موجود برای حمل نرمه، جذابیت آنچنانی برای خرید آن وجود ندارد به همین دلیل نرمه ها به بریکت تبدیل شده و مجدد به چرخه تولید وارد می شوند. علت استفاده از نرمه گندله به سه علت است که به شرح زیر است:
نرمه های آهن اسفنجی قابل انبار شدن نیست. تسمه آلیاژی
نرم های گندله قابل جابجایی نبوده و نمی توان آن ها را از طریق نوار نقاله تا محل مصرف هدایت نمود. میلگرد الیاژی
به علت چگالی و وزن پایین این محصول، اگر از آن استفاده نشود، هدر رفت بالایی خواهد داشت.
درصد خلوص آهن نرمه گندله حدودا ۸۰ درصد است که به عنوان یک منبع غنی در تولید فولاد از آن بهره گیری می شود. ورق آلیاژی
قیمت نرمه گندله
قیمت نرمه ها با توجه به عیار آن در نظر گرفته می شود که البته عوامل دیگر نیز تاثیر گذار است. میزان تاثیرگذاری خلوص نرمه آهن اسفنجی بر قیمت، بیشتر از موارد دیگر می باشد. مواد اولیه استفاده شده در ساخت این نرمه ها کیفیت های مختلفی را دارا می باشد اگرچه این کیفیت بیشتر باشد، قیمت محصول نهایی نیز بیشتر می شود.
جمع بندی
نرمه گندله جزء محصولات کاربردی و کارآمد به حساب می آید که فرآیند بازیافت آن بسیار راحت است و تولیدکنندگان می توانند به راحتی آن را بازیافت کنند. نرمه گندله طی فرآیند احیای مستقیم، به آهن اسفنجی تبدیل شده که آهن اسفنجی یک ماده اولیه در تولید فولاد می باشد. نرمه گندله های آهن دانه های کوچکی هستند که ابعاد آن ها با هم برابر نیست ولی از اصطکاک بین دانه های گندله ایجاد می شود.